Ụwandịigbo 2020

An Online Conference of the Igbo-Speaking World

Fri Nov 27- Sat Nov 28, 2020

Ụwandịigbo 2020 bụ ọgbakọ zuzugbe ụwa (global conference) ebe ndị ọkammụta na ndị niile isi na-anụ ọkụ nʻihe gbasara asụsụ, agụmagụ na omenala Igbo ga-ezukọ, gụpụtara ụwa ihe nchọcha (research) ha. Ihe niile a ga-ekwu na ya bụ ọgbakọ ga-abụ nʻasụsụ Igbo. Nke a bụ izizi a na-enwe ọgbakọ dị etu a ebe a ga-asụ naanị asụsụ Igbo malite na mbido ruo na ngwụcha. Ndịọkammụta si mahadum dị iche iche na Naịjiria nakwa ofesi etinyele akwụkwọ maka ọgbakọ a. Ọgbakọ a ga-abụ na Zoom nakwa Youtube ka onye Igbo ọbụla chọrọ nwee ihe sonye.

Ọ bụrụ na Igbo na-adị gị mma, were ọsọ jee denye aha gị ebe a ka i soro na ndị ga-egere ihe a ga-agụpụta nʻọgbakọ a. Ọ bụrụ na i nwere ajụjụ, zigara ya admin@uwandiigbo.org ka ọ tụziere gị aka.

Ụwandịigbo bụ otu na-akwalite asụsụ na ọmenala Igbo. Ọrụ ha bụ ịhụ na asụsụ Igbo ruru ebe asụsụ mba ụwa ndị ọzọ ruru. Ọ bụrụ na ihe gbasara Igbo na-anụ gị ọkụ nʻobi, i nwere ike ịbanye nʻotu Ụwandịigbo site nʻidebanye aha nʻakwụkwọ ebe a. Onyeisi otu a bụ Ọkammụta Omenka Ejike Eze na-akpọ ndịigbo niile ka ha nyere aka kwalite asụsụ Igbo. 

Ọ bụrụ na ị chọrọ iji onyinye ego kwado ọgbakọ a maọbụ kwado nkwalite asụsụ Igbo, jee ebe a nye onyinye gị

Ụwandịigbo 2020
Usoro Ngụpụta Edemede
(Conference Presentation Schedule)
  Friday November 27
8:00AM (EST)
2:00PM (Nigeria)
Omenka Ejike Eze
Ozi Nnabata
  Ọnụụlọ 1 Ọnụụlọ 2
8:30:AM (EST)
2:30PM (Nigeria)
Oyali, Uchenna
Etu Ntụgharị Akwụkwọ Nsọ Baịbụlụ Siri Wụgharịa Asụsụ Igbo
Ephraim-Chukwu, Anthonia Chinyere
Nchekwaba Asusu Igbo n’odiniihu site n’ omenaala
9:00AM (EST)
3:00PM (Nigeria)
Anyachebelu, Adaora Lois
Nkwudosike na Oganihu Omenala na Asụsụ Igbo …
Nnabuihe Bright Chigozie
Ihe E ji Ele Mma
9:30AM (EST)
3:30PM (Nigeria)
Ntakịrị Ezumike
  Ọnụụlọ 1 Ọnụụlọ 2
10:00AM (EST)
4:00PM (Nigeria)
Anchachebelu, Lois & Edoga, Patience
Asụsụ na Ilu Igbo Ụfọdụ Na-Emegide Onwe ha
Okafor, Ebele Eucharia
Nzụlite Ụmụakwụkwọ na Nka Ọgụgụ Igbo: Ụzọ Kwesiri Ekwesi
10:30AM (EST)
4:30PM (Nigeria)
Oyeka, Chiamaka na Adaora Anyachebelu
Ntọsasị Aha ʻNwaʻ Dịka O Siri Metụta Asụsụ na Omenala Igbo
Ibezim, Oluchukwu
Ntulekọrịta Ọnọdụ Ime Ọkwa n’Ala Igbo n’oge Gboo nakwa n’oge Ugbua: Mgbado Ụkwụ n’Obodo Mbaukwu na Nsukka
11:00AM (EST)
5:00PM (Nigeria)
Nrị Ehihie/Nri Uhuruchi
  Ọnụụlọ 1 Ọnụụlọ 2
11:30AM (EST)
5:30PM (Nigeria)
Ozi Pụrụ Iche – TBD
12:00PM (EST)
6:00PM (Nigeria)
Eze, Roseline, Ugwuoke, Priscilla Ebele, Chineke, Stella Obioma &
Obayi, Joy
Ikuzi Asụsụ Epum nʻUsoro Ejije nʻỤlọakwụkwọ Jụnịọ Sekọndịrị
Ohaike, Nkechi
Óké Ngwakọta Asụsụ Igbo na Bekee: Ndọghachi Azụ Nye Nkwalite Asụsụ na Omenala Igbo
12:30PM (EST)
6:30PM (Nigeria)
Eze, Adaora Maudline
Nkwuma Metụtara Ọnwụ na Mmekọrịta Nwoke na Nwaanyị n’ Usoro Okwu Igbo.
Chiji Akoma
E Nwere Iduazị Ụmụaka N’Igbo?
1:00PM (EST)
7:00PM (Nigeria)
Ntakịrị Ezumike
  Ọnụụlọ 1 Ọnụụlọ 2
1:30PM (EST)
7:30PM (Nigeria)
Toochukwu Hyacinth Esomonu
Mkpa na Uru Akwụkwọ Akụkọụwa nʻAsụsụ Igbo Dị
Okpala, Chinasa Patience
Asu͙su͙ Igbo na Ụmụaka Igbo Bi na Legọọsụ
2:00PM (EST)
8:00PM (Nigeria)
Ahamefula Ndubuisi & Udechukwu Chinwe
Ndịigbo na Nkwalite Asụsụ Igbo na Ihe E Merela
Dimebo, Ifunanya Nzubechukwu
Abụ Igbo n’Ịkwalite Mmụta Asụs ụ Igbo n’ogogo Ntaakara
2:30PM (EST)
8:30PM (Nigeria)
Ene, M.O. & Mbanefo, Yvonne Chioma
Ndịigbo na Nkwalite Asụsụ Igbo
Ihionu, Uzo
Udaume, Mgbochume, na udaolu n’asusu Igbo: Nke bu eziokwu
3:00PM (EST)
9:00PM (Nigeria)
Mmechi
  Saturday November 28
8:00AM (EST)
2:00PM (Nigeria)
Oyeka, Chiamaka na Patience Edeoga
Asụsụ Dịka O Siri Metụtata Usoro Mmepụta na Nkwado Erimeri nʻAlaigbo
https://youtu.be/-L_0zqsHZBI
8:30:AM (EST)
2:30PM (Nigeria)
Anyachebelu, Lois & Edeoga, Patience
Asụsụ na Ilu Igbo Ụfọdụ Na-Emegide Onwe ha
https://youtu.be/-uxTtvJbmOw
 
9:00AM (EST)
3:00PM (Nigeria)
Echebima Helen Chijiago
Ihe Nkuzi Dị NʻAkụkọ Ifo Igbo Maka Nzụlite Ụmụaka
https://youtu.be/7PPFGBIijKY
9:30AM (EST)
3:30PM (Nigeria)
Obiora Kenneth Ekezie
Ajụjụ Ụfọdụ Anazabeghi Na Nchọcha Fọnọlọjị Igbo Izugbe
https://youtu.be/_z2X4GIJ8Hs
10:00AM (EST)
4:00PM (Nigeria)
Onukawa, Ngozi
Ntutegharị ọmụmụ asụsụ Igbo bido n’afọ 2020 gawa n’ihu: oke na ọrụ dịịrị ndi Igbo n’onwe ha, ma ọ nọ n’ụlọ, ma ọ nọ n’ije.
https://youtu.be/A6PO9dRWKVM
10:30AM (EST)
4:30PM (Nigeria)
Ezebube Chinedu C., Ogechukwu Chukwuneke & Chioma Akaeze
Aha Nna Ndị Igbo na Senchụrị nke Abụọ na Otu: Usoro na Mpụtara
https://youtu.be/bwxjXAwUkB8
11:00AM (EST)
5:00PM (Nigeria)
Edeoga, Patience Nonye
Nsogbu Dị NʻIji Igwe Eme Ntụgharị Asụsụ Igbo
https://youtu.be/e_UlTD-fqro
11:30AM (EST)
5:30PM (Nigeria)
Oyeka, Chiamaka Ngozi
Ntọsasị Ahaajụjụ Dịka O Siri Metụta Asụsụ nʻObodo
https://youtu.be/2gCE33RWzkM
12:00PM (EST)
6:00PM (Nigeria)
Ezika, Chidoo & Medolu, Agatha
Ntụgharị na mmụba okwu n’asụsụ Igbo dị ka o si metụta okwu ndị e ji akọwa nwanne
https://youtu.be/eiwH5zS70vA
12:30PM (EST)
6:30PM (Nigeria)
Mpamugo, Emmanuel
Ihe Ụdaolu Na-Akọwa Banyere Mmebemusoro Okwu Igbo
https://youtu.be/Q-HiWtolPHc
1:00PM (EST)
7:00PM (Nigeria)
Oraegbunam, Chukwuebuka
Ndagba Okwu dịka Ụzọ ndị Odee Abụ Igbo si Ezipụta Nkwenye ndị Igbo banyere Elu Ụwa
https://youtu.be/Z7OxmO9Gpjc
1:30PM (EST)
7:30PM (Nigeria)
Ikwubuzo, Iwu
Odide Igbo na Ngwa Mkpari̩ta na Nziritaozi O̩ha Di̩ka O̩dum̀gbàliākwu̩ Na Nchekwa Asu̩su̩ Igbo
https://youtu.be/XCa73bmhJyA
2:00PM (EST)
8:00PM (Nigeria)
Okemgbo, Asopuru
Iwepu Akara Uhie (-) Gaenye Aka N’ide Asụsụ Igbo
2:30PM (EST)
8:30PM (Nigeria)
Ntukogu, Kanayo
Uru Asụsụ Igbo Bara
3:00PM (EST)
9:00PM (Nigeria)
Ene, M. O.
Ịhazigharị Mmemme Alụmalụ Ndiigbo
https://youtu.be/x4HIqIlUG5
3:30PM (EST)
9:30PM (Nigeria)
Omenka Ejike Eze
Okwu Mmechi

Ụwandịigbo 2020 – Ọkwa Dị Mkpa Maka Ndị Ga-Abịa Ọgbakọ

Ndeewo,

Daalụ maka idebanye aha nʻọgbakọ izugbe Ụwandịigbo 2020. 

Ọgbakọ ga-amalite na Fraịdee Nọvemba 27 ruo Satọdee Novemba 28. Oge mmalite bụ 8AM oge EST nke bụ 2PM oge Nigeria.

Usoro ngụpụta ihe dị ebe a: https://uwandiigbo.org/uwandiigbo-2020/ 

 

Ihe ngụpụta niile ga-adị na YouTube ebe a ka i soro (subscribe): https://www.youtube.com/channel/UCA3nEsgtRpdRU0N6ifm6sBQ. Tinye “notification” ka YouTube mee ka ị mara mgbe ngụpụta ọbụla malitere.

Jee na www.uwand.iigbo.org/uwandiigbo-2020 maka ozi ndị ọzọ. Mee ka ọhanaeze mara maka nke a maka nkwalite asụsụ na omenala Igbo.

Igbo ga-adị.

Omenka Ejike Eze

Onyeisioche, Uwandịigbo

Nkwadobe Maka Ụwandịigbo 2020

Edemede:


Nke a bụ ichetere gị ka i zite edemede ị ga-agụpụta nʻọgbakọ Ụwandịigbo 2020. Edemede gị ga-erurịrị ndịnchịkọba aka tupu Ọkụtoba 31. A ga-enye onye ọbụla nkeji iri na ise iji gụpụta edemede ya na nkeji ise iji zaa ajụjụ. O nweghị onye ga-agafe oge e nyere ya. N’ihi nke a, ndịnchịkọba chọrọ ka onye ọbụla zite edemede ọ ga-agụpụta nke a gaghị akarị ihuakwụkwọ anọ. Edemede ga-adị na fọntị Times New Roman 12 ma nwee ohere ahịrị abụọ (double spaced). Dee aha gị, isiokwu edemede gi na aha ụlọakwụkwọ/ụlọọrụ gi ma zigara ya admin@uwandiigbo.org tupu Ọkụtọba 31, 2020. Cheta na nke a bụ edemede etu ị ga-esi gụpụta ya n’ọgbakọ; ọ bụghị edemede nke a ga-ebipụta na jọnalụ. 

Ihe Onyoyoo Video

Iji hụ na ihe mberede dịka inwe ọkụ na ihe ndị ọzọ emebighị ọgbakọ a, ndịnchịkọba na-agwa onye ọbụla ka ha zite ihe onyooyoo (video) nke ga-egosi ebe ha na-agụpụta edemede ha. Ọ bụrụ na mberede adapụta, ndịnchịkọba ga-eji ya bụ onyooyoo nọchite onye ahụ. Mee ka video gị  ruo anyị aka tupu Nọvemba 15.

Daalụ maka idebanye aha nʻọgbakọ nke Ụwandịigbo 2020 nke a ga-eme na Nọvemba 27-28, 2020. Biko jee na https://uwandiigbo.org/uwandiigbo-2020/ ka i lee usoro emume nakwa aha ndị ga-agụpụta edemede. Anyị ga-ezitere gị akara Zoom ị ga-eji banye nʻọgbakọ tupu oge eruo.

 

I nwee ajụjụ, zigara ya admn@uwandiigbo.org.

Ị chọọ isonyere Ụwandịigbo na Whatsapp, jee na https://chat.whatsapp.com/7Wb2Wh7set45q6nwPFmqum 

Ịmata maka Ụwandịigbo, jee na www.uwandiigbo.org
 

 Ndeewo.

Ndịnchịkọba Ụwandịigbo 2020